uglet fødselsdagsgave #2

LOW FAT DINNER // Kyllinge-spinat lasagne

kyllinge-spinat lasagne, lowfat
Kyllinge-spinatlasagne hører helt klart til favoritterne herhjemme.
I går aftes lavede jeg den i stedet for, i en lidt mere fedtfattig version, da vi prøver at spise liiidt sundere herhjemme. Vi har en tendens til at hygge ret meget, og få sneget nogle af de usunde sager i maden såsom lidt for meget smør og fløde.
Jeg har efterhånden lavet denne lasagne med stor success en del gange, men hver gang har lasagnen indeholdt en meget vigtig del, nemlig bechamelsauce. Det har jeg udeladt denne gang, for at slippe for nogle af de dumme kalorier fra smør og revet mozzarella.

Til denne version af lasagnen skal du bruge

2 dåser tomat
2 kyllingefileter (alt afhængig af hvor mange personer det er til. Her er til to)

lasagneplader
en halv pose helbladet spinat 
to stk mozzarella (den hvide bløde slags)
en frisk tomat

frisk basilikum 
to tsk chili
3 fed hvidløg 
salt 

Sådan gør du

Skær fileterne i mundrette stykker og put dem i en gryde med lidt olie, 1 tsk chili og et presset fed hvidløg. Hæld den ene dåse tomat i fadet, og drys den sidste tsk chili udover. Skær tomaten i skiver og læg den på. Tag den frosne spinat og varm den i en gryde sammen med to pressede fed hvidløg. Hæld derefter halvdelen af spinaten over tomaten, efterfulgt af et lag med lasagneplader. Derefter putter du kyllingen på, en dåse tomat, et lag lasagneplader og herefter det sidste spinat sammen med basilikumblade. Til sidst skærer du mozzarellaerne i skiver og fordeler dem udover lasagnen. 

Stil den i ovnen ved 175 grader varmluft i 50 minutter. Når du har taget den ud, lader du den stå og trække i 20 min.

Tip! Lav en lækker bechamelsauce og hæld den over når du har lagt kyllingen i fadet. Det gør virkelig noget godt for retten.

kyllinge-spinat lasagne lowfat
lowfat kyllinge-spinat lasagne

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

uglet fødselsdagsgave #2