Dét er sødt!

OPSKRIFT // Grove burgerboller

Nikolines grove burgerboller

Jeg har lige smækket disse 12 lækre burgerboller sammen. De er tilpas grove og dejlige luftige.
De er tænkt som burgerboller, men jeg er ret sikker på at de også vil gøre det godt som sandwichbrød.

Du skal bruge (12 stk)

50 g gær
5 dl lunken vand
3 tsk sukker
1 tsk salt
2 æg
0,5 dl olie
2 dl solsikkekerner 
150 g fuldkornsrugmel 
80 g havregryn 
20 g havreklid
ca. 500 g. hvedemel

Pensling
1 æg 
sesamfrø

Sådan gør du

Opløs gæren i vandet og tilsæt herefter sukker, salt, olie og æg. Bagefter tilføjer du solsikkekerner, fuldkornsrugmel, havregryn og havreklid og blander det sammen (har du ikke havreklid kan du bare erstatte det med 20 g havregryn.) Herefter tilføjer du hvedemel indtil dejen er god og ikke alt for klistret – omkring 500 g. hvedemel. Ælt grundigt og stil dejen til hævning i 60 min. 
Når dejen er hævet deler du den i 12 stykker og former burgerbollerne så de bliver ca.  2 cm høje. Herefter lader du dem hæve i 30 min. 
Pensl bollerne med æg og sesamfrø og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 13 min. til de er pæne gyldne. 

Psst! disse er bare penslet og drysset med lidt forskelligt (vand, olie, havsalt og timian) da mit sidste æg valgte at falde på gulvet inden jeg nåede til pensl-bollerne-med-ægget-delen. Skal det være “helt rigtig” skal de have en omgang æg og drysses med sesamfrø i stedet for 😉

Nikolines grove burgerboller

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dét er sødt!